11/01/2011

11 januari 2011: goed nieuws! het dak wordt nog in de loop van komende 2 weken geplaatst!

Onze aannemer Basdak heeft beloofd om de dakwerken nog voor 25 januari uit te voeren.  Dit betekent dat de planning van de ramen voor week 25 januari kan aangehouden worden.  In principe moeten we binnen 3 weken wind - en waterdicht zitten en dan kunnen we echt goed verder!  Bedankt architect Jan om hierop aan te dringen!

Nu nog de levering van de isolatie van de wedstrijd van Recticel tijdig geleverd krijgen, duimen voor goed weer volgende week en dan komt het allemaal wel goed.

Gisteren ook de verkoop van ons 'oude' huis geregeld, nu zijn we dus even huurders tot we in onze nieuwbouwwoning kunnen trekken.  Hoe sneller hoe liever, maar zeker tegen einde juni!

Informatie dakbedekking: Voor ons platte dak hebben we gekozen voor PVC.  Dit materiaal heeft dezelfde levensduur als EPDM, maar is iets goedkoper.  Het materiaal wordt vooral heel vaak in industrie gebruik, minder bij woningbouw.  We zullen werken met de iets betere versie, namelijk Alkorbright.  Het is een licht grijze folie met een extra beschermingslaag op waarvan de levensduur tot 45 jaar zou zijn.  Bovendien heeft de lichte kleur ook het voordeel van de zon beter te weerkaatsen en dus de opwarming van de woning op warme zomerdagen nog sterker tegen te gaan (naast de isolatie van 30cm natuurlijk).
Om de kostprijs te drukken hadden we ook voor roofing kunnen kiezen, maar enerzijds heebben wij hier geen goeie ervaring mee in het verlden, anderzijds is de levensduur korter en is het ook door de kortere levernsduur minder duurzaam en dus minder ecologisch.

07:39 Gepost door nathaliederoeck in dakwerken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.