31/01/2011

31 januari 2011: vriesweer: goed en minder goed nieuws! Veel werken 'gepland'.

Laten we beginnen met het goede nieuws:

Door het ijskoude en droge weer is de bouw enorm snel uitgedroogd.  Na het wegzuigen van het water, droogde het slijk en de natte chape opvallend snel.  Een heel weekend hebben we keihard gewerkt om de bouw 'proper' te krijgen.  En het resultaat mag er zeker zijn, alles is kraaknet. 
Superdankjewel voor Tinne haar ouders die mee hebben gewerkt en op Sten gepast. 
Alleen de badkamer en de 'zolder' boven is nog niet klaar.  Daar stond nog wat water dat ook aangevrozen was.  Hopelijk krijgen we dat ook voor de start van het weekend gedaan!
We zullen dit weekend dus kunnen starten met het plaatsen van de luchtdichtingsfolies.  Wordt nog een spannende klus, maar gelukkig is beste vriend Gert en passiefhuiskenner (bouwde wel houtskelet) het hele weekend paraat om ons met raad en daad bij te staan!  Ook schoonbroer Danny zal paraat zijn!

Het minder goeie nieuws is:

De aannemer dakwerken stond deze morgen om 7u30 klaar om aan het dak te beginnen.  ik heb een vreugdedansje gedaan en paar happy smsjes en telefoons gedaan. 
Iets te snel gejuicht.  Op de hellingschape ligt immers een laagje ijs.  Ze durfden dit niet weg doen met de branders uit schrik dat de chape zou barsten.
Woensdag komt de aannemer terug en zullen ze met iets warmere temperaturen het ijs manueel los maken en erna aan dakwerken beginnen.

Planning van de werken:
Woensdag 2/2:
- dakwerken
- plaatsen dorpels blauwe steen bendenverdieping
- droogzuigen badkamer en zolder
- slijpen overige elektriciteitsleidingen (moet afgerond zijn voor plaatsen van de luchtdichtingsfolies)
Donderdag 3/2:
- dakwerken
- plaatsen ramen
Vrijdag 4/2:
- plaatsen ramen
- laatste poetsbeurt bouw na werken aannemers?
Zaterdag 5/2:
- plaatsen ramen: indien niet afgewerkt op 2 dagen
- plaatsen luchtdichtingsfolies
Zondag 6/2:
- plaatsen luchtdichtingsfolies

Binnen een week moet ons huis er helemaal anders uit zien.
Dan post ik nog een paar nieuwe foto's.

13:42 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Elektriciteit, Technieken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.