31/01/2011

31 januari 2011: vriesweer: goed en minder goed nieuws! Veel werken 'gepland'.

Laten we beginnen met het goede nieuws:

Door het ijskoude en droge weer is de bouw enorm snel uitgedroogd.  Na het wegzuigen van het water, droogde het slijk en de natte chape opvallend snel.  Een heel weekend hebben we keihard gewerkt om de bouw 'proper' te krijgen.  En het resultaat mag er zeker zijn, alles is kraaknet. 
Superdankjewel voor Tinne haar ouders die mee hebben gewerkt en op Sten gepast. 
Alleen de badkamer en de 'zolder' boven is nog niet klaar.  Daar stond nog wat water dat ook aangevrozen was.  Hopelijk krijgen we dat ook voor de start van het weekend gedaan!
We zullen dit weekend dus kunnen starten met het plaatsen van de luchtdichtingsfolies.  Wordt nog een spannende klus, maar gelukkig is beste vriend Gert en passiefhuiskenner (bouwde wel houtskelet) het hele weekend paraat om ons met raad en daad bij te staan!  Ook schoonbroer Danny zal paraat zijn!

Het minder goeie nieuws is:

De aannemer dakwerken stond deze morgen om 7u30 klaar om aan het dak te beginnen.  ik heb een vreugdedansje gedaan en paar happy smsjes en telefoons gedaan. 
Iets te snel gejuicht.  Op de hellingschape ligt immers een laagje ijs.  Ze durfden dit niet weg doen met de branders uit schrik dat de chape zou barsten.
Woensdag komt de aannemer terug en zullen ze met iets warmere temperaturen het ijs manueel los maken en erna aan dakwerken beginnen.

Planning van de werken:
Woensdag 2/2:
- dakwerken
- plaatsen dorpels blauwe steen bendenverdieping
- droogzuigen badkamer en zolder
- slijpen overige elektriciteitsleidingen (moet afgerond zijn voor plaatsen van de luchtdichtingsfolies)
Donderdag 3/2:
- dakwerken
- plaatsen ramen
Vrijdag 4/2:
- plaatsen ramen
- laatste poetsbeurt bouw na werken aannemers?
Zaterdag 5/2:
- plaatsen ramen: indien niet afgewerkt op 2 dagen
- plaatsen luchtdichtingsfolies
Zondag 6/2:
- plaatsen luchtdichtingsfolies

Binnen een week moet ons huis er helemaal anders uit zien.
Dan post ik nog een paar nieuwe foto's.

13:42 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Elektriciteit, Technieken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28/01/2011

28 januari 2011: het weer ziet er veelbelovend uit + stofvrij maken bouw is huzarenstukje

Voorlopig is het droog weer.  Misschien een beetje aan de koude kant.  Maar voor maandag en dinsdag voorspellen ze ongeveer 4°C, dus net genoeg voor het plaatsen van de PVC.

Verder zijn Tinne en haar papa begonnen aan het 'proberen' watervrij en stofvrij te maken van 'den bouw'.  Voor het kleven van de luchtdichtingsfolie, moet de chape immers stofvrij zijn.  door de maanden van aanhoudende regen ligt alles echter vol slijk.  Het water wegzuigen met een bouwstofzuiger was geen probleem.  Het slijk dat nog nat was ging niet zo maar weg.  Ondertussen is het al een paar dagen droog en hopelijk kunnen we dit weekend met een paar stevige borstel en een compressor de zaak toch properder krijgen.  Laat ons hopen, want hoe sneller het proper is, hoe sneller we aan de luchtdichtingsfolie kunnen beginnen en hoe sneller de volgende werken kunnen ingepland worden.  Maar de folie en lijm moet natuurlijk goed kleven om achteraf niet in de problemen te komen met de Blowerdoor Test!

09:03 Gepost door nathaliederoeck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25/01/2011

25 januari 2011: dakwerken opnieuw uitgesteld door regenweer, start maandag 31 januari!

De regendagen deze week gooien opnieuw roet in het eten.  Dakwerken uitgesteld naar komende maandag.

Als de werken dan niet effectief doorgaan, dan zal het plaatsen van de ramen ook moeten uitgesteld worden.  Laat ons alweer hopen dat het zover niet komt.

Meer dan hopen kunnen we niet doen!

14:46 Gepost door nathaliederoeck in dakwerken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |