04/02/2011

4 februari 2011: werken in stroomversnelling maar niet zonder zorgen!

Gisteren startte de dag een beetje met chaos.

Op de werf aanwezig: Schrijnwerker voor het plaatsen van de ramen, electricien voor het slijpen van de leidingen, ruwbouwaannemer voor het plaatsen van de isolatie en het hout tegen de garage!
Gelukkig kwam architect Jan snel ter plaatse om de werken te coördineren en vooral voor het buitenschrijnwerk de nodige 'passief' instructies te geven.  De ervaring van de schrijnwerker was duidelijk minder dan werd gezegd.

Enkel de dakwerker kwam zonder verwittiging niet opdagen.  Gelukkig beloofde hij vandaag aanwezig te zijn met een dubbele ploeg zodat het dak vandaag dicht ligt.  Dan is ook nodig nu de ramen er al voor de helf in staan!
De aannemer stond deze morgen om 7u15 al met een ploeg daar, dus laten we hopen op het beste!

Verder heeft het vriesweer en het veel te laat plaatsen van het dak nu alweer grote gevolgen.  Overal aan de gewelven hangen druppels/condens die als het ware voor een regenval in huis zorgen.  Vermoeelijk zitten de holle ruimte van de gewelven vol water.  Dit kan nog weken duren voor dat eruit is en de kans op schade aan de ramen in te groot.  En de timing van de pleisterwerken wordt dan nog meer achteruit geschoven.
Dus ipv het plaatsen van de luchtdichtingsfolies (kan toch niet want alles is kletsnat), gaan we in de gewelven gaatjes boren om het water laten weg te lopen.  alleen is het een gok waar dat gaatje best komt en bleek onze eigen boorhamer niet van voldoende kwaliteit te zijn om er makkelijk door te kunnen.  We gaan dus beter materiaal huren om aan dit 'zottekeswerk' te beginnen, maar wat kunnen we anders doen?

08:28 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Elektriciteit, Ruwbouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.