09/02/2011

9 februari 2011: wat een vooruitgang op de werf, het ziet er allemaal veelbelovend uit en de luchtdichtingsfolies kunnen komend weekend geplaatst worden

RAMEN (do, vrij, za 3, 4 en 5/2): geplaatst en door schrijnwerker met Contega PV luchtdicht afgetaped.  De Contega DA tussen vloerplaat en muren/onderkant ramen moet nog geplaatst worden.  Dit kan pas als het huis droog en stofvrij is gemaakt.
DAK: (vrij, ma, di, woe 4, 7, 8 en 9/2): dak eindelijk volledig geplaatst, enkel de definitieve zwarte dakomranding moet nog geplaatst worden (in bestelling).  Het heeft veel te lang geduurd en door het slechte weer en planing van de aannemer werd alles later uitgevoerd dan gepland (zelfs later dan de ramen en dus verre van ideaal), maar we zijn blij dat dit belangrijke werk afgerond is!
VOCHT:
Toestand op zondag 6 februari: zoals je ziet is het plafond al op vele plaatsen uitgedroogd.  De vloer daarentegen is nog kliedernat.
          
Toestand op dinsdag 8 februari: ook de vloer is al op vele plaatsen droog.  Het plafond zo goed als overal.  nu is het vooral de warmeluchtblazer en de 2 ventilator zodanig richten dat ook de plaatsen waar weinig luchttoevoer is (voorbeeld badkamer en zoldertje) ook beter geventileerd worden.
Verder toont Sten (iets ouder dan 16 maanden) zijn klim en klauter kunsten, we zullen hem goed in het oog moeten houden
         
ELEKTRICITEIT:
Alle leidingen zijn geslepen (moest gebeuren om luchtdichtingsfolie in de gleuven (achter de leidingen dus) te plaatsen.
Al een heel deel van potjes zijn ook geplaatst.  
Vandaag moesten we onze over ijverige elektricien tegenhouden toen hij al een paar leidingen op de verdieping had geplaatst.  Hij dacht dat de luchtdichtingsfolie alleen op de benedenverdieping moest komen (niet dus!).  Gelukkig kwamen we op de werf en konden we tijdig ingrijpen.
LOODGIETERIJ:
Mogelijk laten we dat in de badkamer ook nog uitvoeren voordat we daar de folie plaatsen, zodat ook hier de folie achter de leidingen kan geplaatst worden.

 

06/02/2011

5 februari: foto's van plaatsen ramen, bekleden garage in hout en isolatie voor dak

      

 

 


    

 

 


 

  

  

  

 

12:48 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Ruwbouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04/02/2011

4 februari 2011: werken in stroomversnelling maar niet zonder zorgen!

Gisteren startte de dag een beetje met chaos.

Op de werf aanwezig: Schrijnwerker voor het plaatsen van de ramen, electricien voor het slijpen van de leidingen, ruwbouwaannemer voor het plaatsen van de isolatie en het hout tegen de garage!
Gelukkig kwam architect Jan snel ter plaatse om de werken te coördineren en vooral voor het buitenschrijnwerk de nodige 'passief' instructies te geven.  De ervaring van de schrijnwerker was duidelijk minder dan werd gezegd.

Enkel de dakwerker kwam zonder verwittiging niet opdagen.  Gelukkig beloofde hij vandaag aanwezig te zijn met een dubbele ploeg zodat het dak vandaag dicht ligt.  Dan is ook nodig nu de ramen er al voor de helf in staan!
De aannemer stond deze morgen om 7u15 al met een ploeg daar, dus laten we hopen op het beste!

Verder heeft het vriesweer en het veel te laat plaatsen van het dak nu alweer grote gevolgen.  Overal aan de gewelven hangen druppels/condens die als het ware voor een regenval in huis zorgen.  Vermoeelijk zitten de holle ruimte van de gewelven vol water.  Dit kan nog weken duren voor dat eruit is en de kans op schade aan de ramen in te groot.  En de timing van de pleisterwerken wordt dan nog meer achteruit geschoven.
Dus ipv het plaatsen van de luchtdichtingsfolies (kan toch niet want alles is kletsnat), gaan we in de gewelven gaatjes boren om het water laten weg te lopen.  alleen is het een gok waar dat gaatje best komt en bleek onze eigen boorhamer niet van voldoende kwaliteit te zijn om er makkelijk door te kunnen.  We gaan dus beter materiaal huren om aan dit 'zottekeswerk' te beginnen, maar wat kunnen we anders doen?

08:28 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Elektriciteit, Ruwbouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |