16/02/2011

16 februari: foto's pvc dakbedekking en 30 cm isolatie PUR

       

 

 


      

 

  

 

20:50 Gepost door nathaliederoeck in dakwerken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09/02/2011

9 februari 2011: wat een vooruitgang op de werf, het ziet er allemaal veelbelovend uit en de luchtdichtingsfolies kunnen komend weekend geplaatst worden

RAMEN (do, vrij, za 3, 4 en 5/2): geplaatst en door schrijnwerker met Contega PV luchtdicht afgetaped.  De Contega DA tussen vloerplaat en muren/onderkant ramen moet nog geplaatst worden.  Dit kan pas als het huis droog en stofvrij is gemaakt.
DAK: (vrij, ma, di, woe 4, 7, 8 en 9/2): dak eindelijk volledig geplaatst, enkel de definitieve zwarte dakomranding moet nog geplaatst worden (in bestelling).  Het heeft veel te lang geduurd en door het slechte weer en planing van de aannemer werd alles later uitgevoerd dan gepland (zelfs later dan de ramen en dus verre van ideaal), maar we zijn blij dat dit belangrijke werk afgerond is!
VOCHT:
Toestand op zondag 6 februari: zoals je ziet is het plafond al op vele plaatsen uitgedroogd.  De vloer daarentegen is nog kliedernat.
          
Toestand op dinsdag 8 februari: ook de vloer is al op vele plaatsen droog.  Het plafond zo goed als overal.  nu is het vooral de warmeluchtblazer en de 2 ventilator zodanig richten dat ook de plaatsen waar weinig luchttoevoer is (voorbeeld badkamer en zoldertje) ook beter geventileerd worden.
Verder toont Sten (iets ouder dan 16 maanden) zijn klim en klauter kunsten, we zullen hem goed in het oog moeten houden
         
ELEKTRICITEIT:
Alle leidingen zijn geslepen (moest gebeuren om luchtdichtingsfolie in de gleuven (achter de leidingen dus) te plaatsen.
Al een heel deel van potjes zijn ook geplaatst.  
Vandaag moesten we onze over ijverige elektricien tegenhouden toen hij al een paar leidingen op de verdieping had geplaatst.  Hij dacht dat de luchtdichtingsfolie alleen op de benedenverdieping moest komen (niet dus!).  Gelukkig kwamen we op de werf en konden we tijdig ingrijpen.
LOODGIETERIJ:
Mogelijk laten we dat in de badkamer ook nog uitvoeren voordat we daar de folie plaatsen, zodat ook hier de folie achter de leidingen kan geplaatst worden.

 

06/02/2011

5 februari: foto's van plaatsen ramen, bekleden garage in hout en isolatie voor dak

      

 

 


    

 

 


 

  

  

  

 

12:48 Gepost door nathaliederoeck in buitenschrijnwerk, dakwerken, Ruwbouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |