26/04/2011

26 april: alle aannemers op de afspraak => chape, elektricien, muurtje bad, isolatie garage (voor chape)

Het beloofde een drukke dag te worden op de werf.
Alle aannemers waren op de afspraak:
- elektricien voor afwerken laatste leidingen
- ruwbouwaannemer voor metsen muurtje waartegen het bad komt en plaatsen stukje isolatie zodat chape niet passiefgedeeltje niet tegen de gemetste muur komt ban het passiefgedeelte (verder isolatie gebeurt met recticel PUR platen (muren en plafond)
- chapewerken: starten chape bovenverdieping (morgen overige deel bovenverdieping en benedenverdieping) - enkel badkamer kan niet omdat de loodgieter nog enkele buizen moet leggen (moeten in muurtje aan bad geslepen worden!)
   

 

 


      

 

 


 

 

18:18 Gepost door nathaliederoeck in chape, Elektriciteit, Ruwbouw | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14/03/2011

14 maart: planning komende weken (elctriciteit, loodgieterij, pleisterwerk)

maandag 14 maart: controle luchtdichtingsfolies door architect Jan
week 14-18 maart: elektricien en loodgieter werken leidingen af
vrijdag 18 maart: overleg architect Jan verdere planning bouw
week 21-25 maart: pleisteren

wat moet nog ingepland worden?
> metsen muur in slaapkamer (tussen dressing en bed)
> plaatsen passief binnendeur tussen berging (passief gedeelte) en garage (niet-passief gedeelte)
> plaatsen isolatie aan muur en plafond garage dat grenst aan passief gedeelte
> blowerdoor test
> plaatsen drainage

20:24 Gepost door nathaliederoeck in Elektriciteit, loodgieterij, pleisterwerken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09/02/2011

9 februari 2011: wat een vooruitgang op de werf, het ziet er allemaal veelbelovend uit en de luchtdichtingsfolies kunnen komend weekend geplaatst worden

RAMEN (do, vrij, za 3, 4 en 5/2): geplaatst en door schrijnwerker met Contega PV luchtdicht afgetaped.  De Contega DA tussen vloerplaat en muren/onderkant ramen moet nog geplaatst worden.  Dit kan pas als het huis droog en stofvrij is gemaakt.
DAK: (vrij, ma, di, woe 4, 7, 8 en 9/2): dak eindelijk volledig geplaatst, enkel de definitieve zwarte dakomranding moet nog geplaatst worden (in bestelling).  Het heeft veel te lang geduurd en door het slechte weer en planing van de aannemer werd alles later uitgevoerd dan gepland (zelfs later dan de ramen en dus verre van ideaal), maar we zijn blij dat dit belangrijke werk afgerond is!
VOCHT:
Toestand op zondag 6 februari: zoals je ziet is het plafond al op vele plaatsen uitgedroogd.  De vloer daarentegen is nog kliedernat.
          
Toestand op dinsdag 8 februari: ook de vloer is al op vele plaatsen droog.  Het plafond zo goed als overal.  nu is het vooral de warmeluchtblazer en de 2 ventilator zodanig richten dat ook de plaatsen waar weinig luchttoevoer is (voorbeeld badkamer en zoldertje) ook beter geventileerd worden.
Verder toont Sten (iets ouder dan 16 maanden) zijn klim en klauter kunsten, we zullen hem goed in het oog moeten houden
         
ELEKTRICITEIT:
Alle leidingen zijn geslepen (moest gebeuren om luchtdichtingsfolie in de gleuven (achter de leidingen dus) te plaatsen.
Al een heel deel van potjes zijn ook geplaatst.  
Vandaag moesten we onze over ijverige elektricien tegenhouden toen hij al een paar leidingen op de verdieping had geplaatst.  Hij dacht dat de luchtdichtingsfolie alleen op de benedenverdieping moest komen (niet dus!).  Gelukkig kwamen we op de werf en konden we tijdig ingrijpen.
LOODGIETERIJ:
Mogelijk laten we dat in de badkamer ook nog uitvoeren voordat we daar de folie plaatsen, zodat ook hier de folie achter de leidingen kan geplaatst worden.